KONYA / BEYŞEHİR - Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

İmam Hatip Okulları nedir?

İmam Hatip Okulları ortaokul ve lise bölümlerinden oluşmaktadır. Normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen resmi devlet okullarıdır.

Ekm

İmam Hatip Lisesi mezunlarının üniversite mezunu olmadan görev almaları mümkün müdür?

Evet, mümkündür. İmam Hatip liseleri aynı zamanda mesleğe hazırlayan meslek liseleridir. İmam Hatip Lisesi mezunları diyanette imamlık, müezzinlik, Kur’an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer diyanet kadroları gibi liselerin mezunlarına sağlamadığı devlet memurluğu imkânları sağlamaktadır.

Ekm

İmam Hatip Okullarının temel gayesi nedir?

İmam Hatip Okullarının temel gayesi kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli, yerli ve milli insanlar olarak onları yetiştirmektir.

Ekm

İmam Hatip Okulları nasıl bir programa sahiptir?

İmam Hatip Okulları sosyal ve beşeri ilimler, fen bilimleri ile birlikte İslami ilimleri aynı müfredat altında göstermesi bakımından Türkiye’ye özgü bir tecrübedir.

Ekm

Normal ortaokullarda ve liselerde görülen zorunlu derslerin tamamı İmam Hatip Okullarında var mıdır?

Evet, zorunlu derslerin tamamı İmam Hatip Okullarında mevcuttur. Öğrencilerimiz diğer ortaokul ve lise öğrencilerinin sahip oldukları bilginin yanı sıra İslam dininin temel kaynaklarını ve yöntemlerini doğru kaynaklardan ve alanında uzman eğitimcilerden edinmektedirler.

Ekm

İmam Hatip okullarında yabancı dil eğitim var mıdır?

Evet, İmam Hatip Okullarında İngilizcenin yanı sıra Arapça da öğretilmektedir. Bazı proje okullarında farklı diller de öğretilmektedir.

Ekm

Aileler niçin İmam Hatip Okullarını tercih etmeli?

Kurumlarımız manevi değerlerine bağlı, topluma faydalı, düşünen ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen, hitabeti kuvvetli, araştırmayı seven aktif gençler yetiştirmeyi ilke edinmesiyle ailelerin ve öğrencilerin tercih sebebidir. Öğrencileri hem bu dünya imtihanlarına hem de ahiret imtihanına hazırlaması dolayısıyla milletimizin teveccühüne mazhar olan nadide okullardır İmam Hatip Okulları.

Ekm

İmam Hatip Okullarından nasıl insanlar yetişir?

Okullardan hemen her mesleğe yönelmiş saygın kişiler mezun olmuştur. Bilim, kültür, sanat, eğitim, siyaset ve iş dünyasında önde gelen pek çok kişi İmam Hatip mezunudur.

Ekm

İmam Hatip Okullarında kötü alışkanlıklar ve suç oranları diğer okullara oranla nasıldır?

Gençlerimize bu okullarda İslamî dersler ve değerler eğitimi verildiği için kötü alışkanlıklar yok denecek kadar azdır.

Ekm

Normal liselerden farklı olarak İmam Hatip Liselerinde ek olarak ne gibi dersler vardır?

Arapça, Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer, Fıkıh, Hadis, Akaid, Kelam, Tefsir, Hitabet ve Mesleki Uygulama, İslam Kültür ve Medeniyeti gibi zorunlu meslekî derslerin yanısıra İslam Tarihi, Fıkıh Okumaları, Ebru, Dinî Musikî, Hüsn-i Hat, Tezhip, İslam Ahlakı gibi seçmeli meslek dersleri verilmektedir.

Ekm

İmam Hatip Okullarından mezun olanlar Askeri Okullara ve Polis Okullarına gidebiliyor mu?

Evet, imam hatip mezunlarının asker ve polis olmasının, askerî okullara ve polis okullarına gitmesinin önünde hiçbri engel bulunmamaktadır.

Ekm

İmam Hatip mezunları istedikleri üniversiteye, istedikleri bölüme yerleşebiliyorlar mı? Önlerinde herhangi bir engel var mı?

İmam Hatip Okullarının önünde hiçbir engel yoktur. Dileyen öğrenci yeterli puanı aldığı ve herkes için gerekli şartları taşıdığı sürece istediği üniversiteye ve istediği bölüme yerleşebilir.