KONYA / BEYŞEHİR - Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzun temeli Ömer MUSLU, Ahmet MUSLU, Durdu KAYA ve Emine ÇAM'ın bağışladığı arazi üzerine okulumuz yaptırma ve yaşatma derneği ile İlçe Müftüsü Mehmet ÇİFTÇİ'nin önderliği, hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle 1974 tarihinde atıldı. Vatandaşlarımızın gayretiyle 16.02.1977 tarihinde eğitim ve öğretime açıldı.

Okulumuz halkımızın yoğun ilgisiyle gelişmiş ve kısa sürede kadrosunu kurmuş, öğrenci sayısını artırmış, eğitim-öğretim ve mesleki yönden Beyşehir'e ışık saçmaya başlamıştır. İlk mezunlarını 1982-1983'te vermiştir. 1990-1991 öğretim yılından itibaren merkez binasına ek olarak yeni mahallede kız bölümü açılmıştır.

1996 yılına gelindiğinde bünyesinde sınavla öğrenci alan Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmıştır. 5. sınıfı bitiren öğrencilerin sınavla girdiği, haftada 24 saat İngilizce dersinin olduğu hazırlık sınıfından sonra 3 yıllık ortaokulunun olduğu Anadolu kısmı büyük teveccüh görmüş fakat ertesi yıl da öğrenci aldıktan sonra 1997 yılındaki 28 Şubat kararları sonrası bir daha öğrenci alamamıştır.

28 Şubat sonrası adeta kapanma tehlikesi ile başbaşa kalan okulumuz, idareci, öğretmen ve imam hatip gönüllülerinin gayretleriyle ayakta kalmış, 2002 yılından sonra hızla öğrenci sayısını arttırmıştır.

Yıllar sonra binaların yıpranması ve eskimesi neticesinde eski binalar yıkılmış yerine modern bir planla yeni 24 derslikli okul binası ve 200 kişilik pansiyonumuz yapılmış, 2017 yılında hizmet vermeye başlamıştır.

Yeni, nezih ve temiz binamızda öğrencilerimiz 24 kişilik sınıflarda eğitimlerine devam etmektedir.

İçerisinde banyo, lavabo, tuvalet, çalışma odası, yatak ve dolaplarının bulunduğu dört kişilik modern odaları, yemekhanesi, dinlenme odaları, spor salonu ve mescidiyle pansiyonumuz öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Yayın: 01.10.2019 - Güncelleme: 19.10.2022 14:56 - Görüntülenme: 894